Startsidan :: Om Ingatorp :: Se och göra :: Turistmål :: Bildgalleri :: Kalender :: Kontakt :: Gästbok

Föreningar

Evenemang i Ingatorp

Midsommarfirande
2019-06-21 , 08.30

Midsommarfirande i Hembygdsparken i Ingatorp.

Avfärd från torget med traktor och vagn kl. 8.30. Vi plockar blommor att klä midsommarstången med. Ta med fikakorg för paus i naturen.

Ca 12.30 reser vi stången.
Försäljning av fika, kaffe och dricka. Fiskdamm, luftgevärsskytte och dans kring stången.


SPF Sillagille
2019-06-26 , 13.00

Sillagille i Församlingshemmet.

Anmälan till Anna-Kerstin, 0381-24061
anna.hogeberg@gmail.com


Byarännet
2019-07-20 , 12:00

Byarännet är loppet som blandar det roliga med tävling, kämpaanda och givmildhet. Överskottet från tävlingen går nämligen till jordens klimat genom orginisationen Rädda regnskogen. Så utmana dig själv och en kompis och bestig backarna med ett bättre klimat som mål.

Loppen i sig går på grusväg och stig genom skog och öppna landskap, där du får uppleva Smålands vackra landsbygd när du passerar flera byar och röda små torp utmed banan vilken distans du än väljer.

Är du motionär eller vältränad som få spelar ingen roll, Byarännet har utmaningen för dig.

För de blivande små mästarna har vi Kalvdansen på 1,5 km kommer gå genom Ingatorps egna skogar med samma start- och målgångsområde som de andra loppen.

Som motionär har du både Gårdsloppet på 4,7 km och Drängaklivet på 10 km som alternativ, båda med vacker natur och några backar som kommer sätta konditionen på prov.

För den lite mer vältränade löparen. Här har du något att bita i. Anmäl dig till Kneget. Detta är den längsta sträckan på 17 km och är inget för den veka, våga anta utmaningen att besegra Valbacken.

Vätskekontroller kommer finnas utmed sträckorna och passa på att smaka en liten hembakad kaka när du ändå tar ett litet stopp.

Vi utlovar fina priser till segrarna!

Välkommen till Hembygdsparken i Ingatorp
20 juli med första start kl 12:00
Vill du också synas här? Skicka ett mail till info@ingatorp.nu så får du all information.